Van de dagen: Het Woord

Arcadisch Woordenboek...

woensdag, mei 14, 2008

Woord 867


Woe 14/5/2008 – Woord 867 – immersie

immersie

Immersie... Betekent letterlijk ‘onderdompeling’. Wordt vaak gebruikt in de context van een artificiële omgeving of virtuele realiteit, waarin de gebruiker in een real time-realiteit wordt gedompeld.

Vindplaats: E-cultuur: lexicon

dinsdag, mei 06, 2008

Woord 866


Di 6/5/2008 – Woord 866 – boterhamdoos

boterhamdoos

"Je moet weten dat hij van acht uur 's ochtends tot negen uur 's avonds oefent. Zonder pauze. Hij zet zijn boterhamdoos op de piano'', weet Volckaert. ,,Zo'n talent wil ICMA met plezier begeleiden. Wij hebben voor Ivan via de Slovaakse ambassade al drie concerten weten te versieren. Goede muzikanten moeten geld verdienen met hun muziek. Het kan niet dat ze moeten bijklussen in rokerige bars."

Vindplaats: Muziek stopt niet bij Mozart en Beethoven - Het Nieuwsblad, 4/2/2003

vrijdag, mei 02, 2008

Woord 865


Vr 2/5/2008 – Woord 865 – garanderen

garanderenAh, oef… Terug! Maar wat is terug? Hoelang sleept Vakverdriet nog aan nadat het allang verdwenen is? We zijn terug… Maar garanderen doen we niets… Hoe lang het duurt en hoe vaak de frequentie van de terugkeer hier zal zijn? Elke dag een woord en nog veel meer dan dat, juist, dat is waar het ‘m om gaat… Maar of dat hier en op deze plaats ook elke dag nog ‘ns te zien moet zijn… Nee, dat denken we niet (of toch niet meer). Zo'n ritme vanelkedag , dat houdt zelfs geen woordenkramer vol. Maar af en toe... Ja dat kan natuurlijk wel. Kijken maar wat daar van komt. En... of er ook iets van komt!

Powered by Blogger